1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Fimatour

FIMATOUR
Onze troeven

Comfort en veiligheid staan centraal!
79 plaatsen royal class met 4 sterren beenruimte en alle comfort zoals toilet, airco, flatscreens met navigatie, keuken ... Ook de veiligheidsuitrusting is compleet tot en met het nieuwste EBD (remkrachtverdeler).

Je kan bij ons terecht vanaf het huren van een bus tot het volledig samenstellen van je reis of uitstap. Autocars tot 79 plaatsen, eventueel met skibak of trailer voor bagage/fietsen.

OFFERTE AANVRAGEN

Consulting vakbekwaamheid

De zaakvoerder, Sam Van Uytfang, is erkend instructeur voor de cursussen vakbekwaamheid rijbewijs C en D. Hij geeft die cursussen in opdracht van ondermeer FCBO, Syntra en Rijscholen Traffix. Door zijn kennis, ervaring en neutraliteit kan hij uw bedrijf het best advies geven over hoe deze verplichte opleidingen voor uw chauffeurs te organiseren. Hij zal u ook allerlei tips meegeven hoe de kost te verminderen door het aantrekken van subsidies.

Een beroepschauffeur met rijbewijs C en D moet om de 5 jaar minstens 35 uur bijscholing gevolgd hebben. Daarmee verlengt hij zijn vakbekwaamheid of code 95 op zijn rijbewijs. Zonder deze geldige code 95 op het rijbewijs mag een vrachtwagen-, bus- of autocarchauffeur niet rijden in commercieel dienstverband. Voor het rijbewijs C zijn er een paar uitzonderingen die een chauffeur vrijstellen van deze regel. Voor het besturen van een autobus of autocar echter bestaan er zo geen uitzonderingen. Ook wie voor een vzw, school of instelling een autobus van meer dan 8+1 plaatsen bestuurt, zelfs op vrijwillige basis moet een bijscholing volgen van 35 uur om de 5 jaar.

Contacteer ons en we maken graag een afspraak.