1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Fimatour

FIMATOUR
Onze troeven

Comfort en veiligheid staan centraal!
79 plaatsen royal class met 4 sterren beenruimte en alle comfort zoals toilet, airco, flatscreens met navigatie, keuken ... Ook de veiligheidsuitrusting is compleet tot en met het nieuwste EBD (remkrachtverdeler).

Je kan bij ons terecht vanaf het huren van een bus tot het volledig samenstellen van je reis of uitstap. Autocars tot 79 plaatsen, eventueel met skibak of trailer voor bagage/fietsen.

OFFERTE AANVRAGEN

Opleiding evacuatie schoolbus

Dagelijks worden er tussen de 250.000 à 500.000 leerlingen in België per schoolbus vervoerd. Zowel ouders, leerkrachten, schooldirecties als autobusbedrijven streven ernaar om dit op zo'n veilig mogelijke manier te doen. Bij defect of ongeval is het van het grootste belang dat de kinderen op zo'n snel mogelijke manier geëvacueerd worden uit de bus. Fimatour BVBA is de enige Vlaamse onderneming die aan schoolkinderen aanleert hoe zo snel mogelijk een bus te evacueren.

De basis van deze opleiding ligt in Parijs bij de organisatie ANATEEP. Zij hebben oefeningen ontwikkeld naar aanleiding van een zwaar ongeval. Na verschillende reconstructies, waarbij een tiental bussen werden in brand gestoken, werd er vastgesteld dat een bus moet geëvacueerd worden op minder dan 30 seconden. Eenvoudige tips, hulpmiddelen en technieken maken dit mogelijk.

Fimatour BVBA maakt deze opleiding ook mogelijk in uw school. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Primeur voor VLEK Grembergen ( met name het 4de leerjaar van juf Kristien en meester Joris) behaalde een tijd van 29 seconden bij evacuatie van een bus. Het gemiddelde van de school (kleuters en lager) lag op 32 seconden.

Ben ij ook nieuwsgierig hoe een evacuatieoefening verloop? TV Oost was er bij en heeft een video online geplaatst.